Film

Jonge vrouw leert over verborgen geschiedenis

Donderdag 18 apr. om 19:30

Ida

Paweł Pawlikowski
Verhalenhuis, Haarlem

Je kunt niet meer reserveren

De jonge non Ida gaat op zoek naar haar verborgen familiegeschiedenis in het Polen van de jaren zestig. In de handen van regisseur Paweł Pawlikowski (Cold War) wordt dit een bijzonder aangrijpend verhaal, op minimalistische wijze verteld. Met prachtige zwart-witte cinematografie.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Ida is een bekroonde Poolse film geregisseerd door Paweł Pawlikowski. Het speelt zich af in het Polen van de jaren 1960 en vertelt het verhaal van Anna, een jonge wees die op het punt staat om haar geloften af te leggen als non in een klooster. Voordat ze dat doet, stuurt haar moeder-overste haar naar haar enige familielid, tante Wanda, een wereldse rechter en voormalig communiste. Samen ondernemen ze een reis om het mysterie van Anna's familiegeschiedenis te ontrafelen, met name de waarheid over de rol van hun familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal verkent thema's als identiteit, schuld, vergeving en de zoektocht naar waarheid. Ida staat bekend om zijn ingetogen regie en krachtige vertolkingen, en wordt algemeen geprezen als een meesterwerk van de moderne Poolse cinema. 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.