Beeld: Rinse Fokkema
Muziek

Nederlandse première Domino van Ludovico Einaudi

Zaterdag 23 sep. 2023 om 20:15

Iris Hond & Kamerata Zuid

Amare, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Pianiste Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid werkten al eerder samen in een succesvol programma rondom Ludovico Einaudi. Dit najaar brengen ze een nieuw avondvullend programma naar de Nederlandse concertzalen, met als hoogtepunt de Nederlandse première van het pianoconcert van Ludovico Einaudi.

Naast dit unieke werk zal Iris haar eigen bekende en nieuwe composities ten gehore brengen. Hiervoor werkte zij samen met componist Xavier van der Poll die de orkestraties voor deze stukken maakte. Ook speelt Kamerata-Zuid een aantal grote klassieke werken van o.a. Chopin en Rachmaninoff. Het orkest staat onder leiding van dirigent Frank Adams.

Pianist en componist Iris Hond stond vorig jaar maar liefst 10 keer achter elkaar in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met de muziek van haar geliefde componist. Einaudi zelf zei over haar spel: “One of the most beautiful performances of my music”. Het is dus ook niet gek dat hij specifiek Iris heeft gevraagd zijn enige pianoconcert voor het eerst ten gehore te brengen. Over het pianoconcert zegt Iris Hond: "Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd."

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.