Muziek

Een spel van muzikale schaduwen

Dinsdag 21 mrt. 2023 om 20:30

Jelmer De Moed

De Link in Het Cenakel, Tilburg

Je kunt niet meer reserveren

Klarinettist De Moed brengt met 'Nox' een boeiende vertelling. In combinatie met elektronica en visuele media, wordt dat een gelaagd en multidimensionaal geheel. Erg bijzonder!

Yang Yang Cai Curator Muziek

Over dit programma

In het programma Nox vertrekt klarinettist Jelmer de Moed vanuit de nacht om een spel van muzikale schaduwen te gaan spelen. De Moed is gespecialiseerd in voorstellingen waarin hij elektronica en visuele media toepast.

Het repertoirdraait om Dialogue de l’ombre double van Pierre Boulez. Daarin speelt de klarinettist live met een van tevoren opgenomen alter ego dat van zich laat horen vanuit luidsprekers die rondom het publiek opgesteld staan. Op het programma staat ook Dyadic Landscape, waarin Amarante Nat verborgen klanken en kleuren van de klarinet naar voren haalt. Zachte en dromerige dubbeltonen die De Moed speelt vormen de kiem van de muziek waarin luisteraars steeds verder omlaag gevoerd worden, alsof ze een rivier volgen van de top van een berg naar de zee. In Narcissus’ Fractured Image van Tijn Wybenga wordt de klarinet een gebroken spiegel voorgehouden. Door de toevoeging van modulaties en omkeringen ontstaat een muzikale caleidoscoop.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.