Theater, Performance Festival Cement

Kunstenaars maar ook zorgverleners verkennen de grenzen van beweging

Woensdag 22 mrt. 2023 om 17:00

Landing on feathers

Jija Sohn, Alexandra Lemm, Julia Reist
Verkadefabriek, Den Bosch

Je kunt niet meer reserveren

Over het heruitvinden van jezelf in het vandaag. Spanning en ontspanning komen letterlijk samen in wat lijkt geïmproviseerde dans. Laat je meevoeren in een prachtig minimalistisch neergezet verhaal!

Roos Wonders Curator Theater en Dans

Over dit programma

Drie zorgverleners en kunstenaars doen sinds 2021 onderzoek samen met kunstenaar Elmer Kouwenberg, wiens lichaam 28 jaar geleden verlamd raakte door een auto-ongeluk. Zij nemen de kijker mee in de wisselwerking tussen hun achtergrond als dansers en de fysieke dimensie van hun werk als Elmers zorgteam. In hun werkwijze worden (lichamelijke) beperkingen niet simpelweg ervaren, maar erkend als intrinsiek en onmisbaar onderdeel van het proces. 

Voor deze performance word je uitgenodigd om je schoenen uit te trekken en deel te nemen aan een kleine lichamelijke oefening. Je bent vrij om te kiezen of je hieraan mee wilt doen.

Festival Cement
Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.