Muziek, Dans

Moderne dansavond tussen de speelorgels

Vrijdag 14 apr. om 20:00

Let’s Dance | New Views – modern & hiphop

Spaceship Ensemble, Shailesh Bahoran, Illusionary Rockaz Company, Duda Paiva
Museum Speelklok, Utrecht

Reserveren is helaas niet meer mogelijk

Over dit programma

Deze avond staat in het teken van twee nieuwe en vernieuwende voorstellingen, waarvan één speciaal gemaakt voor Museum Speelklok!

Voor de pauze treedt Spaceship Ensemble voor je op. Zij spelen en dansen een nieuw gemaakt stuk getiteld Junctions waarvoor ze gebruik maken van ons kermisorgel De Schuyt. Eerder maakte dit avontuurlijke, internationale ensemble uit Den Haag al een muzikaal spektakel geïnspireerd door de theorieën van Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hooft. Junctions is een avontuurlijke verkenning van twee tegenovergestelde karakters: die van de klassieke ballroom, mensen van weleer en historische muziekinstrumenten en die van natuurlijke ritmes en menselijke schommelingen. Het vertelt het verhaal van verschillende dansstijlen waar het orgel getuige én onderdeel van is geweest.

Shailesh Bahoran is een vernieuwende choreograaf met stevige wortels in de hiphopcultuur. Met zijn Illusionary Rockaz Company tourt hij met groot succes door binnen- en buitenland en werkt hij geregeld samen met o.a. Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective. In zijn dansen zoekt hij naar contact met de toeschouwer. Deze avond zal er rond het thema identiteit een wonderschone dans worden uitgevoerd door IRC. De dansers dansen samen met de beroemde poppen van choreograaf en poppenspeler Duda Paiva. Dit optreden zie je na de break.

Na afloop van beide optredens kun je op de beats van de dj een korte demo van IRC bijwonen en leert de crew je graag een aantal hiphop moves.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.