Beeldende Kunst Tech en kunst

Gloednieuwe videokunst in de bioscoop

Woensdag 6 mrt. om 19:30

LI-MA Presents: New Art on Screen

Patricia Werneck Ribas, Natalia Jordanova, Gabriel Lester, Arno Coenen, Rodger Werkhoven
LAB111, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Het hele jaar door presenteert LI-MA verschillende programma's met media- en videokunst uit de eigen collectie en met gastcuratoren – allemaal in LAB111, waar het LI-MA-kantoor is gevestigd. In deze editie van New Art on Screen (voorheen New Works) presenteert LI-MA met trots een reeks nieuwe videowerken van Patricia Werneck Ribas, Natalia Jordanova, Gabriel Lester en Arno Coenen & Rodger Werkhoven.

 
Patricia Werneck Ribas, Para M (To M) (2023, 12min)
In deze essayfilm die het resultaat is van een reis naar haar geboorteland Brazilië, onderzoekt Patricia Werneck Ribas de erfenis van de zeventiende-eeuwse Nederlandse gouverneur Johan Maurits van Naussau-Siegen.
 
Natalia Jordanova, Visits to Other Possible Worlds (2022, 21 min)
Wat hebben internet en religie met elkaar gemeen? Dit visuele essay reflecteert op de artefacten die zijn gemaakt ter ondersteuning van religie, technologie en de mens zelf.
 
Gabriel Lester, Dig It (2023, 22min)
Stap in de betoverende wereld van 'Dig It', een experimentele film over een vriendschap die grote verschillen overstijgt, een bewijs van de kracht van muziek en menselijke verbinding.
 
Arno Coenen & Rodger Werkhoven, Let's Be Friends (2022, 7min)
In Let’s Be Friends  – misschien wel de eerste door AI gegenereerde animatie ter wereld – zie en hoor je synthetische acteurs praten over ‘AI-acting’, waarbij ze al vroeg anticiperen op de angst van veel kunstenaars om hun artistieke exclusiviteit te verliezen vanwege de opkomende AI-technologie.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.