Beeldende Kunst Holland Festival

Intieme tentoonstelling over trans en queer jongeren in het Amazonegebied

Zondag 11 jun. 11:00 tot 25 jun. 2023 om 19:00

Like a River

Daniel Jack Lyons
Melkweg Expo, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Supertoffe tentoonstelling van Amerikaanse photograaf en sociale antropoloog Daniel Jack Lyons wiens werk gemarginaliseerde jeugd een gezicht weet te geven.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Met een achtergrond in de sociale en medische antropologie ging Lyons aan het werk in het Amazonegebied onder de paraplu van Casa do Rio. Deze maatschappelijke organisatie ondersteunt en viert het culturele leven van tieners en jongeren die diep in het Amazonegebied leven. Lyons fotografeerde met name de trans-en queergemeenschappen uit die regio. Hij onderzocht hoe diepgewortelde inheemse tradities en moderne identiteitspolitiek elkaar ontmoeten in een soort safe space, beschut door de uitbundige vegetatie van het regenwoud.

De krachtige beelden van Lyons doen recht aan individuele expressie en bevestigen de coming-of-age van deze groep. Uit zijn foto’s spreekt een grote veerkracht tegen een achtergrond van milieuvervuiling, geweld en discriminatie.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag | 11:00-19:00

Holland Festival
Het Holland Festival vindt dit jaar voor de 76ste keer plaats door heel Amsterdam, van de bekende grote zalen tot spannende nieuwe locaties in alle uithoeken van de stad. Bewonder onze interdisciplinaire selectie bomvol wereldwijde allure, spirituele, ruige, activistische en esthetische spektakelstukken.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.