Muziek

Gevierd begrip in de korenwereld viert jubileum

Zondag 11 jun. 2023 om 15:30

Maar de zon is nog op

Kamerkoor JIP, Maripepa Contreras, Gerard Beljon, Oene van Geel, Antonio Moreno Glazkov, Setareh Nafisi, Gaudeamus
Paleiskerk, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Het is inmiddels bijna tien jaar geleden dat Jonathan en Imre Ploeg besloten om JIP op te richten. JIP20 markeert het passeren van een decennium waarin het koor zich heeft ontwikkelt van provisorische club studenten tot een gevierd begrip in de korenwereld.

JIP is een jong kamerkoor uit Utrecht, dat bestaat uit een groep jong volwassenen die in hun vrije tijd graag op hoog niveau muziek maken. Het koor staat onder leiding van de broers Ploeg. Imre is werkzaam als dirigent, componist en muziekdocent. Jonathan studeert zang en koordirectie aan het Utrechts conservatorium.

Voor dit jubileumproject schreven componisten Gerard Beljon, Oene van Geel en drie aanstormende componeertalenten i.s.m. Gaudeamus nieuwe werken rondom het thema ‘het individu en het collectief’, waarin Westerse en Oosterse muziektradities aan elkaar verbonden worden. De componisten brengen een grote verscheidenheid aan uitmuntende, internationale musici met zich mee, die zullen soleren in de koorwerken. Dat belooft indrukwekkend te worden!
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.