Muziek

Building something beautifull

Zaterdag 15 apr. 2023 om 21:00

Minimal Music Festival | Homage to Julius Eastman

Loraine James, London Contemporary Orchestra
Muziekgebouw, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Baanbrekende Londense producer met expressieve en oncomfortabele elektronica die constant grenzen verlegt, een ongeëvenaard concert die ik niet wil missen!

Leslie Roosblad Curator Muziek

Over dit programma

De New Yorkse minimal-componist Julius Eastman stierf in 1990, berooid en vergeten. Pas de laatste jaren krijgt hij eindelijk de erkenning die hij verdient. Als zwarte gay man maakte Eastman zijn leven tot onderwerp van zijn kunst. De jonge Britse producer Loraine James brengt een hyperpersoonlijke hommage aan Eastmans erfenis, samen met het grensverleggende London Contemporary Orchestra. Het project was eenmalig te zien in het Southbank Centre en komt nu naar Amsterdam – uniek en niet te missen.

Loraine James – nog niet geboren toen Eastman stierf – brak tijdens de coronapandemie door met eigenzinnige en vernieuwende elektronische muziek, vaak dromerig en contemplatief. Voor dit project koos ze bekend en onbekend werk uit Eastmans oeuvre en kneedde het tot iets nieuws. Het resultaat verscheen in oktober 2022 op label Phantom Limb: het album Building something beautiful for me is de betoverende vrucht van een verwantschap dwars door de grenzen van tijd en ruimte. Om de muzikale bloedlijnen te benadrukken noemt James in haar titels tussen haakjes steeds Eastmans oorspronkelijke composities.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.