Theater, Performance Festival Cement

Intieme en fysieke voorstelling met theater, livemuziek en circus

Zaterdag 18 mrt. 2023 om 21:00

Monki

Benjamin Kuitenbrouwer
Verkadefabriek, Den Bosch

Je kunt niet meer reserveren

Festival Cement is er weer! Met een eigenzinnig programma vol nieuwe makers, is ook Monki present (Benjamin Kuitenbrouwer). Letterlijk slingerend deelt hij het optimisme, om de zwaarte in het leven te bestrijden. Aanrader!

Roos Wonders Curator Theater en Dans

Over dit programma

In deze intieme en fysieke voorstelling met theater, livemuziek en circus krijgen de moodswings de overhand: van klein en ingetogen tot opzwepend up-beat, groots of eenzaam. Optimist Monki krijgt het steeds moeilijker om zijn idealen hoog te houden, want een positief verhaal is eigenlijk best radicaal.

Benjamin Kuitenbrouwer (1988, Amsterdam), heeft zijn bijnaam Monki te danken aan zijn voorliefde om als acrobaat tussen metershoge palen heen en weer te slingeren. In en om de palen laat hij ons nadenken over ons negatieve wereldbeeld, de effecten van conventionele nieuwsmedia of onze algemeen heersende blik op de mens. Niet dat hij de slechte kanten van de mens wil verdoezelen, maar hij wil het positieve benoemen om het negatieve aan te pakken.

Geschikt vanaf 10+.

Festival Cement
Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.