Beeld: Hilde Harshagen
Performance, Theater

Levend sculptuur van een vredesmonument

Zaterdag 4 mei om 21:00

Monument

Mimecollectief VegeLijf, Theater na de Dam
Verkadefabriek, Den Bosch

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In de manier waarop we spreken over oorlog, waarop we oorlog herdenken, komt het al snel tot polarisatie. Tot kant kiezen, tot meningen vormen, tot de neiging te denken alles te moeten weten. Zeker in combinatie met een tijd waarin alles zó snel gaat, dat een minuut stil zijn al een hele uitdaging is.

VegeLijf creëert een ruimte die eenzelfde functie heeft als een oorlogs- of vredesmonument. Zo’n sculptuur geeft mensen de ruimte om gewoon even te zijn en de associaties de vrije loop te laten, die soms weer leiden tot herkenning van persoonlijke ervaringen of een onverklaarbare emotie. Je kunt een uur blijven hangen, zonder oordeel, zonder te hoeven praten, zonder een goede of foute ervaring. 

In Monument nodigen Hali Neto en Luuk Weers van mimecollectief VegeLijf je uit voor een route langs levende sculpturen. Lijven die fysiek balans zoeken, die harmonieus versmelten of star tegenover elkaar staan, die terug- of vooruitkijken. Als bezoeker krijg je de ruimte om, net als bij een sculptuur, dichtbij te komen, afstand te nemen, je te vervelen of ontroerd te raken. 
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.