Muziek

Emelyanychev en De Bique brengen klassieke pracht

Maandag 4 mrt. om 20:15

Mozarts geliefde Pianoconcert nr. 20

Nederlands Kamerorkest, Maxim Emelyanychev, Jeanine De Bique
Het Concertgebouw, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Dirigent en pianist Maxim Emelyanychev is te gast bij het Nederlands Kamerorkest met een pianoconcert van Mozart, de ‘Londense’ symfonie van Haydn en Mendelssohns 'Hebriden'-ouverture. Daarnaast klinken liederen van Britten, gezongen door de fenomenale sopraan Jeanine De Bique.

Maxim Emelyanychev, specialist achttiende-eeuwse muziek en al jaren de gevierde leider van het authentiek spelende ensemble Il Pomo d’Oro, leidt het Nederlands Kamerorkest in een programma met muziek rondom Mozart en Haydn. Hij dirigeert de laatste symfonie die Haydn in zijn leven componeerde. Ook soleert hij in Mozarts Pianoconcert nr. 20, een van weinige met een toonsoort in mineur en daarom wellicht de meest gepassioneerde van de 27 die hij er schreef.

De ‘loepzuivere, warme stem’ (de Volkskrant) van de Zuid-Amerikaanse zangeres Jeanine De Bique is precies wat de fijnzinnige liederencyclus Les illuminations van Britten nodig heeft. Een mooie combinatie van Engelse ingetogenheid met de warmbloedige Franse teksten van Rimbaud.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.