Spoken word, Literatuur

Nachtelijke woorden rondom het thema ‘Ik ben alles’

Zaterdag 18 mrt. 2023 om 20:00

Nacht van de Literatuur

Judith Koelemeijer, Philip Huff, Edward van de Vendel, Nikki Dekker, de Literaire Boyband, Raoul de Jong
Bibliotheek Eemland, Amersfoort

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Na twee bescheiden Corona-edities is er nu eindelijk weer sprake van een grootschalig festival. De Nacht van de Literatuur wordt gehouden tijdens de 88ste Boekenweek met dit jaar als thema ‘Ik ben alles’. Raoul de Jong heeft het verzoek gekregen om op basis van dit thema het Boekenweekessay te schrijven. In zijn essay Boto Banja beschrijft hij een zoektocht naar een geheim genootschap van ondeugende schrijvers.

Ook Judith Koelemeijer treedt op tijdens de Nacht van de Literatuur. Zij wordt door Onno Blom geïnterviewd in Bibliotheek Eemland over haar meest recente biografie Etty Hillesum – Het verhaal van haar leven. De bevlogen Joodse schrijfster Etty Hillesum schreef een oorlogsdagboek, besloot niet onder te duiken, werd gedeporteerd en in 1943 op 29-jarige leeftijd in Auschwitz vermoord.

Verder zijn er optredens van Philip Huff (Wat je van bloed weet), Edward van de Vendel (Gloei), Nikki Dekker (debuutroman Diepdiepblauw), de Literaire Boyband (album In Canon), Twan Vet (stadsdichter Amersfoort) en meer.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.