Beeldende Kunst

Tentoonstelling over onze obsessie met productiviteit

Woensdag 1 mrt. 12:00 tot 31 mrt. 2023 om 17:00

Out of Office

Art Goss, Alina Lupu, Sam Meech, Adrian Melis, Mario Santamaría, Tytus Szabelski, Pilvi Takala, Total Refusal, 996.icu
IMPAKT Centrum voor mediacultuur, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Ook ik maak me er schuldig aan: tijdens de vakantie werkmailtjes checken en tóch even wat langer blijven hangen in mijn mailbox terwijl mijn avondeten koud staat te worden. Waar komt deze instelling nou eigenlijk vandaan? Hoe is onze relatie met werk en productiviteit veranderd de afgelopen jaren en is dat eigenlijk wel zo'n goede ontwikkeling geweest?

Astrid Vromans Curator Beeldende kunst

Over dit programma

Onze agenda’s zijn overvol, ons werk definieert wie we zijn en uitputting ligt voortdurend op de loer. Hoe kunnen we ruimte creëren om op adem te komen? De titel van de tentoonstelling - Out of Office - refereert aan de welbekende automatische afwezigheidsmelding, maar kan evenzeer worden gelezen als een verwijzing naar hoe ons werk ons volgt, waar we ook gaan of staan.

In Out of Office reflecteren verschillende kunstenaars op hun eigen positie en de veranderende betekenis van werk in onze samenleving. Ze stellen nieuwe ontwikkelingen ter discussie en onderzoeken het subversieve potentieel van conventies zoals de auto-reply, het cv en de achturige werkdag. Op de moderne werkplek worden niets doen, niet komen opdagen of collegiale steun daden van verzet tegen een systeem waarin winst, efficiëntie en optimalisatie centraal staan. Hoe kan dit verzet worden uitgebreid om aan te zetten tot collectieve actie en solidariteit? 

Met werken van: Art Goss, Alina Lupu, Sam Meech, Adrian Melis, Mario Santamaría, Tytus Szabelski, Pilvi Takala, Total Refusal en 996.icu.

Openingstijden
Woensdag t/m zondag | 12:00–17:00
Maandag & dinsdag | gesloten

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.