Film

Charmante tragikomedie over oplichters

Dinsdag 11 jun. om 21:15

Paper Moon

Peter Bogdanovich
LAB111, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

De interactie tussen acteur Ryan O'Neil en zijn eigen dochter Tatum zorgt voor het ware hart van deze film. Tatum won er destijds als jongste acteur ooit terecht een Oscar voor.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Het jaar is 1936. De wees Addie Loggins (Tatum O’Neal, in haar filmdebuut) wordt onder de hoede van de onethische reizende bijbelverkoper Moses Pray (Ryan O’Neal) geplaatst, die mogelijk haar vader is. Onderweg ontdekt Moses dat de 9-jarige Addie, die rookt, vloekt en bijna net zo sluw is als hij, een uitdaging is. Samen vormen ze een succesvol oplichtersduo. Addie wil niet dat hun samenwerking eindigt en saboteert daarom Moses' romance met Trixie Delight (Madeline Kahn). Terwijl hij probeert een schuld van $200 aan Addie af te lossen, komt Moses in de problemen met een bootlegger en diens tweelingbroer, de sheriff. Ondanks alles brengt Moses Addie naar haar familie, maar ze weigert bij hem weg te gaan. 

De film, geschoten in zwart-wit door Laszlo Kovacs en voornamelijk gefilmd in Kansas en Missouri, leverde de 9-jarige Tatum O’Neal een Oscar op voor Beste Actrice. Paper Moon werd later een korte tv-serie met Christopher Connelly en Jodie Foster. 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.