Theater, Literatuur

Enthousiaste en humoristische ode aan schrijver Georges Perec

Donderdag 18 apr. om 20:15

PEREC

De Poezieboys
Verkadefabriek, Den Bosch

Je kunt niet meer reserveren

De Poezieboys storten zich vol overgave op werk en leven van Georges Perec, dit kan niet anders dan een vrolijk ontregelende avond worden.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Na de zomerfestivalhit LORCA komen de Poezieboys nu met een nieuwe voorstelling: PEREC. Jos en Joep nodigen je van harte uit in de bijzondere wereld van de Parijse taaltovenaar en kattenliefhebber Georges Perec. Perec was een van de belangrijkste vernieuwers in de literatuur van de vorige eeuw. Met deze voorstelling presenteren de Poezieboys een enthousiaste en humoristische ode aan deze bijzondere schrijver. Vol spelletjes, regels, puzzels en valluiken! De Poezieboys vinden dat de wereld wel wat meer poëzie kan gebruiken en doen dat op geheel eigen wijze: met dampende en joelende zalen voor de dichtkunst.

Over de Poezieboys
In 1966 kwamen allerlei dichters bijeen in Carré, op uitnodiging van Simon Vinkenoog. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vroegen zich af waarom een dergelijke avond in deze tijd haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En daarom richtten ze de Poezieboys op.

Met de Poezieboys maakten Jos en Joep de afgelopen jaren furore op theaterfestivals als De Parade en Oerol en ook in de theaters. In samenwerking met het Nationale Theater in Den Haag organiseren zij maandelijks de Poeziebar. Daar presenteren zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.