Muziek

100% anti alles-band

Vrijdag 14 jun. om 20:30

Ploegendienst

FLUOR, Amersfoort

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

“Ray Fuego met een punkband??” In 2018 was Ploegendienst een van de meest spraakmakende nieuwe bands van het jaar. Tegenwoordig is de supergroep van de SMIB-rapper en drie punkveteranen (oudgedienden van o.a. Aux Raus en Adolf Butler) een gevreesde naam in het hele land. Zo zetten ze met hun vuige mix van 80’s hardcore, trash en bijtende Nederlandstalige teksten de X-Ray op Lowlands in de fik. Wie daarbij was, ziet nu nog steeds sterretjes. Ja, Ploegendienst verstaat de edele kunst van het slopen. 

Met een overdosis furie en vuilpraterij verdelgt het viertal alle onrecht in de wereld, en neemt meteen de rest ook maar mee. Fuego en zijn maten zijn namelijk 100% anti alles. Kapitalisme, toeristen, kapotte telefoons: Ploegendienst haat het, en dat zul je weten ook. Als een Johnny Rotten uit de bijlmer spuugt, raast en schreeuwt Fuego over het podium, terwijl zijn band in moordend tempo songs op je afvuurt die prachtige namen als ‘Baby Eter’ en ‘Woutje In De Fik’ dragen.

Ploegendienst wordt ondersteund door Kleine Crack & Slagter, een rapper en producer die samen zorgen dat hip-hop en stevige beats zorgen voor een duister geheel. Als support van Ploegendienst zorgt het Belgische duo al voor de nodige chaos.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.