Performance IMPAKT Festival

Pseudo-marxistische rondleiding door wereld van computerspel

Vrijdag 3 nov. om 21:30

Red Redemption

Total Refusal
Het Huis Utrecht, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Het Oostenrijkse kunstenaarcollectief Total Refusal geeft al jaren komische tours door games, zoals de droogkomische pacifistische architectuurtour door het dystopische New York van een shootergame. Zo heb je nog nooit naar de wereld van games gekeken!

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

De fictieve stad Saint-Denis in het zuiden van de Verenigde Staten, gemodelleerd naar New Orleans, is te zien in het videospel Red Dead Redemption 2. Hier werken mensen in fabrieken, terwijl 's avonds de elite in hun tuinen ontspant en de middenklasse langs de boulevard wandelt of naar het theater gaat. Deze stad zit vol met "bijrolspelers," oftewel NPC's (Non-Playable Characters), die de klassenverhoudingen in kapitalistische steden, zowel digitaal als fysiek, belichamen. Deze pseudo-marxistische stadstour onderzoekt concepten als winst, meerwaarde, kapitaal en accumulatie binnen het videospel als massamedium.

IMPAKT
Op het IMPAKT Festival 2023 bespreek je hoe wij als digitale gebruikers de controle over onze data terug kunnen nemen en meer zeggenschap kunnen krijgen over de technologieën waarvan we zo afhankelijk zijn. Het festival is een platform voor een open dialoog tussen het publiek, politici, artiesten en experts. Laten we van Big Tech Fair Tech maken!
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.