Muziek

Uniek internationaal impro-project met elf zangers

Vrijdag 9 jun. om 20:30

REFLEX

Laura Polence, August 38th, Sofia Jernberg, Peter Evans, Cory Smythe
Bimhuis, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Een avond in het teken van improvisatie. Laura Ponce combineert theatrale en muzikale elementen in haar liedjes die teruggrijpen op Baltische folksongs, synthesizermuziek en moderne jazz.

Leslie Roosblad Curator Muziek

Over dit programma

In de serie REFLEX nodigt het Bimhuis makers uit om te reflecteren op de wereld en haar samenleving. Samensteller van dit nieuwe concert in de serie is vocalist Laura Polence.

De Letse vocalist Laura Polence is al ruim vijftien jaar actief in de Amsterdamse jazz- en impro-scene. Ze maakt deel uit van het vocale ensemble August 38th, dat bestaat uit zangeressen uit Nederland, Letland, Italië, Turkije, Oekraïne, Australië, Mexico en de VS. Samen verkennen zij de mogelijkheden van de menselijke stem in performances waarin improvisatie een constante factor is.

Voor het concert in de serie REFLEX zingen ze composities van drie musici die hun sporen hebben verdiend in de internationale improvisatiemuziek: de Noorse vocalist Sofia Jernberg, die al eerder grafische partituren voor koor heeft geschreven; de Amerikaanse trompettist van de buitencategorie Peter Evans; en pianist Cory Smythe, die componeerde voor avontuurlijke spelers uit zowel jazz als klassiek.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.