Muziek Festival Classique

Neoklassieke minimal, elektronische, jazz- en wereldmuziek

Vrijdag 14 jun. om 21:30

Remy van Kesteren: Musen

Light Pavilion | Strand Scheveningen, Scheveningen

Je kunt niet meer reserveren

Remy van Kesteren neemt ons vanavond mee op een betoverende reis door klank en emotie, waar zijn concerten dienen als een intieme ontmoeting met de ziel van muziek.

Leslie Roosblad Curator Muziek

Over dit programma

Nederlandse harpist Remy van Kesteren, bekend om zijn unieke composities, combineert neoklassieke minimal, elektronische, jazz- en wereldmuziek, waarbij genre-grenzen vervagen. Tijdens Festival Classique speelt hij zijn album Muses uit 2023. Muses is vernoemd naar de negen geïnspireerde Muzen uit de oude Griekse mythologie. Muses verkent Remy’s muzikale inspiraties door middel van negen componisten die een grote invloed hebben gehad op zijn muzikale reis.

Remy van Kesteren: “Voor Muses heb ik ervoor gekozen om een aantal van nummers te herwerken van enkele van mijn favoriete bands en artiesten zoals Aphex Twin, Radiohead, Kendrick Lamar, Bon Iver en Sibelius. Het combineren van mijn harp en zijn rijke erfenis met muzikale werelden waar het instrument totaal onbekend is, werpt een nieuw licht op deze muzikale juweeltjes. Dit verrijkt het palet van de harp, een instrument dat ooit beperkt was tot alleen klassieke muziek maar nu genrevrij is en klinkt zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord.” 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.