Muziek

Ongekroonde en gekroonde meesters uit de klassieke muziek

Vrijdag 3 feb. 2023 om 08:00

Silence #41

Djuwa Mroivili
Oude Kerk, Amsterdam, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

De talentvolle pianiste en docent Mroivili legt de nadruk bij traditionele Afro-Amerikaanse volksmuziek. In dit soloconcert pleit Mroivili voor zwarte componisten die niet de erkenning hebben gekregen die hun muziek verdient.

Leslie Roosblad Curator Muziek

Over dit programma

 Op het programma staat onder meer muziek van de Canadees-Amerikaanse componist Robert Nathaniel Dett (1882-1943). In zijn piano muziek verwerkte Nathaniel Dett Afro-Amerikaanse volksmuziek. Daarnaast klinkt muziek van J. S. Bach en de ongekroonde meester van het klavier Domenico Scarlatti. 

Over Djuwa Mroivili
Djuwa Mroivili (1998) is een Comorees-Nederlandse pianist en activist. De afgelopen jaren vergaarde ze bekendheid door haar bijzondere muzikale praktijk waarin ze de klassieke muziektraditie bevraagt. Zo doet Mrovili sinds enige jaren onderzoek naar vergeten zwarte componisten en voert hun werk ook regelmatig uit.

Muziek in de Oude Kerk
De Oude Kerk is naast het oudste gebouw van Amsterdam ook de oudste muziektempel van de stad. Het is een plek waar al ruim 700 jaar muzikale tradities ontstaan, worden doorgegeven en vernieuwd. De ochtendserie Silence brengt muzikale verrassingen op de eerste vrijdag van de maand.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.