Beeldende Kunst

Tentoonstelling over nachtrust

Zaterdag 23 nov. 10:00 tot zondag 24 nov. 17:00

Slaap!

Bekhbaatar Enkhtur
Kunsthal KAdE, Amersfoort

Tickets zijn gratis met de We Are Public-pas
Reguliere prijs: €15

Over dit programma

De mens brengt een derde deel door in slaap: een situatie waarin we een verlaging van het bewustzijn hebben waardoor contact met de buitenwereld ontbreekt. Ons lichaam en geest komen tot rust. We geven ons eraan over, kwetsbaar en op onszelf teruggeworpen. Waarom we slapen is nog steeds een onopgelost mysterie. Herstelproces van cellen, energiebesparing, leren en vastleggen van herinneringen zijn drie belangrijke pijlers in huidige theorieën.

Vanaf 24 augustus is de tentoonstelling Slaap! te zien bij Kunsthal KAdE. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee in kleine verkenning naar het grote domein van de slaap door de ogen van kunstenaars en ontwerpers. Even weg van de hectiek. De stap in kunstruimte wordt die van rust en overgave. Er heerst een andere tijd; acclimatiseren in de entree is dan ook even noodzakelijk.

In de tentoonstelling loopt de bezoeker door de 4 slaapfasen via de droom naar de grote zaal waar slaapplaatsen centraal staan: van feeëriek tot soms schrijnend. Er is ook een ruimte die de verschrikkingen van de nacht toont, over moe zijn, slapeloosheid, rustgevende middelen, slaapwandelen en nachtmerries.

Openingstijden
dinsdag t/m zondag, 10:00-17:00
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.