Film CinemAsia

Prijswinnend drama over duistere bladzijde uit Maleisische geschiedenis

Zaterdag 9 mrt. om 12:00

Snow in Midsummer

Chong Keat Aun
Rialto VU, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

 Op 13 mei 1969 braken dodelijke raciale rellen uit tegen de Chinese bevolking in Kuala Lumpur. Gevangen in alle chaos, bevinden zich het jonge meisje Ah Eng en haar moeder. Ze zoeken toevlucht bij een operagezelschap en overleven de nacht, maar Ah Engs broer en vader niet. 49 jaar later bezoekt Ah Eng, zoekend naar antwoorden en een manier om alles af te sluiten, een begraafplaats die spoedig gesloopt zal worden.

Snow in Midsummer werd genomineerd voor 9 Golden Horse Awards en vertelt op indringende wijze over een gewelddadige periode uit de Maleisische geschiedenis, in een aangrijpende visuele stijl. Door de ogen van Ah Eng, wiens verhaal bestaat uit een combinatie waargebeurde verhalen van mensen die familie en vrienden bij de rellen zijn verloren. Het is een fragment uit de geschiedenis dat Maleisië tot op de dag van vandaag blijft definiëren, kunstzinnig weergegeven en van cruciaal belang voor de lang uitgestelde maatschappelijke afrekening. 

CinemAsia
Bij het CinemAsia Film Festival bekijk je elk jaar de mooiste films uit Azië die vaak nergens anders te zien zijn, van overweldigende Japanse anime tot indrukwekkende Indiase arthouse.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.