Beeld: Nathalie Sternalski
Dans, Performance Holland Dance Festival

Zinderende ode aan de verbindende kracht van dans

Dinsdag 13 feb. om 20:00

Sol Invictus

Compagnie Hervé Koubi
Amare, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Een grote verrassing tijdens het Holland Dance Festival 2020 was Ce que le jour doit à la nuit, het Nederlandse debuut van de Frans-Algerijnse choreograaf Hervé Koubi, dat met veel gejuich werd ontvangen. Terwijl Koubi in deze overweldigende mannenchoreografie zijn persoonlijke zoektocht naar zijn Algerijnse roots als vertrekpunt nam, behandelt hij in zijn nieuwste productie, Sol Invictus, meer universele thema's. Sol Invictus is een zinderende ode aan de verbindende kracht van dans, tegen de nietigheid van ons menselijk bestaan

Voor dit nieuwe werk selecteerde Koubi – ook met hulp van social media – opnieuw een diverse groep getalenteerde dansers, afkomstig van over de hele wereld en met verschillende achtergronden, uiterlijkheden en vaardigheden. Onder hen bevinden zich hiphoppers, battle-kampioenen en dansers met een unieke training en routine uit bijvoorbeeld het Amazonegebied of Siberië.

Holland Dance Festival
In februari staat Nederland wederom in het teken van de internationale dans. Het Holland Dance Festival zet dansiconen en toonaangevende choreografieën vier weken lang in de spotlights. Uiteraard is er ook podium voor nieuwe dansers en choreografen.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.