Muziek

De nieuwe, frisse rijzende sterren van de opwindende jazz

Donderdag 9 feb. 2023 om 20:30

Space Impro Special: A New Generation

Tumult, Areia, Laurence Gaudreau
De Ruimte, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

De muziek van zijn nieuwste project Areia omschrijft Siebren Smink als ‘fabel-jazz’: muzikale vertellingen die werelden van verwondering openen. De ongebruikelijke bezetting met gitaar, piano, tenorsaxofoon en trompet geeft ruimte aan nieuwe muzikale kleuren en nieuwe manieren van samenspel. Siebrens composities neigen naar klassiek met lyrische melodieën; prachtige klankverhalen, met ruimte voor improvisatie.

Laurence Gaudreau is een Frans-Canadese celliste die momenteel bij Jeroen den Herder aan het HKU Conservatorium haar masteropleiding afrondt. Ze speelt ook voor het Flare Kwartet, wat erop gericht is nieuwe muziek, wereldmuziek, en andere muziek die doorgaans minder aandacht krijgt meer bekendheid te geven. Zo geeft ze ook uitvoeringen in elektronische muziek, folk, hiphop en tango. In 2021 schreef ze samen met zangeres Isabel Pronk de tango-opera Her Solioquy, die de pitchcompetitie van het Grachtenfestival 2022 en de Publieksprijs van het Café Theater Festival Rotterdam won.

Tumult, dat ergens tussen een moderne jazzband en een postrockact in zit, is een nieuw internationaal kwintet samengesteld door bassist Matteo Mazzù. Het bevat enkele van de opkomende creatieve muzikanten van Amsterdam en wordt gevoed door de wens om een ​​uniek en persoonlijk geluid te vinden door elementen uit de enorme inspiratiebronnen van de muzikanten te combineren. Met als doel elke stilistische lijn te vervagen, combineert de muziek van Tumult gedurfde melodieën met zwevende atmosferische landschappen en dubbele gitaaraanvallen.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.