Beeldende Kunst

Tweede kans voor honderden kunststudenten in toffe kunstbeurs

Donderdag 8 jun. 2023 om 16:00

Springboard Art Fair: Opening

Werkspoorkathedraal, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Het Springboard Art Fair is een tof eenmalig experimentele kunstbeurs. Tijdens de beurs krijgen ruim 100 kunstenaars die tijdens de coronaperiode (2019-2021) zijn afgestudeerd een tweede kans om zich te profileren en hun werk te verkopen. Alumni van bijna alle Nederlandse kunstacademies komen samen voor dit grootschalige groepsevent.

De kunstenaars presenteren eigen werk, dat varieert van schilderkunst en fotografie tot multimedia en installaties. De beurs is de uitgelezen kans voor jou om als eerste kennis te maken met het grootste kunsttalent van dit moment. This Art Foundation geeft met deze beurs gehoor aan een speciale oproep van het Mondriaan Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze constateerden dat de nieuwste generatie kunstenaars moeilijk aansluiting vindt op de kunstmarkt. Het initiatief van Springboard Art Fair geeft deze kunstenaars nu het podium dat ze verdienen.

Tijdens de feestelijke opening zullen kunstenaars een toelichting geven op hun werk en zal er afsluitend een dj komen draaien!
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.