Beeld: Lin Woldendorp
Muziek

Een ontdekkingsreis door een geheimzinnige symfonie

Woensdag 29 mei om 20:15

Symfonie nr. 6 'Pathetique'

Pynarello
De Doelen, Rotterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Pynarello is een innovatief Nederlands muzikantencollectief dat traditionele concertervaringen uitdaagt en transformeert. Ze staan ​​bekend om hun onconventionele benadering van klassieke muziekuitvoeringen, waarbij ze barrières tussen artiesten en publiek doorbreken en nieuwe manieren verkennen om muziek te presenteren.

Deze avond waagt Pynarello zich aan de zesde symfonie van Tsjaikovski, volgens de componist zelf zijn beste werk. Er hangt een geheimzinnige sfeer rond deze laatste symfonie, aangezien de componist negen dagen na het dirigeren van de première in 1893 overleed. Deze geheimzinnige geschiedenis is het beginpunt voor een ontdekkingsreis door symfonie Pathétique, met de grootste Pynarello bezetting tot nu toe! 

Actrice Maartje van de Wetering draagt een tekst voor van alleskunner Thomas Beijer, die een eigenzinnige reflectie schreef op de vele vragen rondom de laatste levensjaren van Tsjaikovski. Julian Schneemann componeert speciaal voor Pynarello een nieuw werk, getiteld The Moving Staircase. Deze rebellenclub, een next generation met de grootste talenten van dit moment, speelt zonder dirigent en vrijwel alles uit het hoofd. 

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.