Dans

Gevarieerde driedelige voorstelling die samen een onvergetelijk spektakel vormen

Dinsdag 30 apr. om 20:00

The beauty of it all

NDT 2, Jiří Kylián, Maxine Doyle, Ohad Naharin
Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

NDT 2 toont in The beauty of it all drie producties. 27'52" van Jiří Kylián is een unieke samenwerking met componist Dirk Haubrich. Maxine Doyle maakt met haar nieuwe werk haar debuut bij NDT 2 en de productie Minus 16 viert haar 25-jarig jubileum.

27’52”
Jiří Kylián maakte 27'52" voor NDT 2 in 2002, een werk dat je meeneemt in een spel van zoeken en gezocht worden, van vasthouden en vastgehouden worden, van duwen en trekken. Een spel waarin de danser uiteindelijk alleen het podium moet verlaten. De titel verwijst zowel naar de lengte van het werk, 27 minuten en 52 seconden, als naar de geboortedatum van voormalig NDT-danser en artistiek leider van NDT 2 Gerald Tibbs. 27'52" kwam tot stand dankzij een unieke samenwerking met componist Dirk Haubrich.

Maxine Doyle
Sinds 2002 is Maxine Doyle regisseur en choreograaf bij Punchdrunk, met wie ze onder meer het meervoudig bekroonde Sleep No More, The Drowned Man, The House Where Winter Lives, The Firebird Ball en Faust co-produceerde. Doyle creëerde voor verschillende dansgezelschappen en voor televisie en film. Haar werk combineert een intense lichamelijkheid met een focus op het construeren van karakters en niet-lineaire verhalen. Haar première voor NDT 2 markeert Doyles debuut bij het gezelschap en wordt een creatieve samenwerking met componist en muzikant Cassie Kinoshi, die een originele compositie voor het werk zal maken.

Minus 16 
Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Minus 16 (1999), is NDT verheugd om dit werk van Ohad Naharin opnieuw te presenteren. Het werk bevat muziek die varieert van Dean Martin tot mambo en van techno tot traditionele Israëlische muziek, en haalt de scheiding tussen de dansers en het publiek op onvoorspelbare manieren weg. Ohad Naharin is de huidige huischoreograaf en voormalig artistiek directeur van de gerenommeerde Batsheva Dance Company. Naharin is tevens de grondlegger van Gaga – een onmiskenbare bewegingstaal die dansers in staat stelt om hun grenzen te verleggen, zowel binnen alsook buiten hun werk.

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.