Film

De filmmaker als meesterillusionist in vergeten klassieker

Woensdag 19 apr. 2023 om 19:15

The Magician

Ingmar Bergman
Rialto VU, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Zweden, 19e eeuw: hypnotiseur en illusionist Albert Vogler is met zijn Magnetisch Gezondheidstheater bijna in Stockholm gearriveerd. Hij en de andere leden van zijn gezelschap beschikken over magische, magnetiserende krachten. De autoriteiten, aangevoerd door minister van Volksgezondheid Dr. Vergerus, staan daar nogal wantrouwig tegenover. Ze eisen dat hij eerst maar eens aan hen laat zien wat hij kan, voordat hij in de stad mag optreden.

Bergman werkte graag met vaste acteurs, zoals Max von Sydow, die in deze film te zien is als Albert Vogler. Bewegend tussen symbolische dromen en realisme, vertelt Bergman een verhaal over hoe kunst zich tot de werkelijkheid verhoudt - en wetenschap tot (bij)geloof.

Best of Bergman
Deze vertoning is onderdeel van Best of Bergman - een serie die het imposante oeuvre van de Zweedse filmmaker en toneelschrijver Ingmar Bergman viert. Duidelijk is dat het leven complex en onvoorspelbaar is, iets waaraan Bergman in zijn films meer dan recht doet. Niet voor niets wordt hij als een van de grootste filmmakers in de geschiedenis van de cinema beschouwd.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.