Film, Theater Ontmoet de maker

Verfilmd maakproces van Dries zijn vorige productie 'Over Broeders verheft u ter vrijheid'

Dinsdag 21 mrt. om 19:15

The Recruitment

Dries Verhoeven
Chassé Theater, Breda

Je kunt niet meer reserveren

Indringend verslag van Dries Verhoeven zijn maatschappij bevragende werk, als aanzetje naar de nieuwe productie 'Dear Beloved Friend'. Ook in ons aanbod, met vanavond de kans Dries zelf alles te vragen!

Roos Wonders Curator Theater en Dans

Over dit programma

In de zomer van 2021 was de voorstelling Broeders verheft u ter vrijheid van theatermaker en beeldend kunstenaar Dries Verhoeven in Chassé Theater te zien. Nu presenteert Studio Dries Verhoeven samen met Chassé Cinema een exclusieve screening van de documentaire die over de totstandkoming van deze verstrekkende voorstelling gemaakt is. De documentaire is een opmaat naar de volgende voorstelling Dear beloved friend, van Dries die ook bij ons op het programma staat.

In Broeders verheft u ter vrijheid zingen een geautomatiseerd distributiecentrum tien Bulgaarse performers, die ervaring hebben als arbeidsmigrant, acht uur lang een historisch arbeidslied. Hun werkonderbrekingen zijn afgeleid van die bij e-commercebedrijf Amazon. Door robotica en zang naast elkaar te plaatsen, bevraagt de voorstelling de waarde van het werkende lichaam, de arbeidersbeweging en de erfenis van het socialisme in tijden van automatisering. Bezoekers konden de voorstelling zo lang bijwonen als ze wilden.

In de documentaire The Recruitment reist Dries naar Bulgarije op zoek naar arbeidsmigranten die willen zingen in zijn voorstelling. De kijker zit met de neus bovenop alle uitdagingen, het enthousiasme en de kwetsbaarheid van het maakproces. De film onthult de visie van de performers op de voorstelling en de politiek van de arbeid. Een film van Dries Verhoeven & Wouter van Elderen.

Meer weten? Duik in de wereld van Dries Verhoeven.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.