Muziek

Twee projecten voor het slotconcert

Zaterdag 3 jun. 2023 om 20:30

Tilburg Sax Summit

Ties Mellema's PEAX, Tilburg Big Band feat. Ben van Gelder
Paradox, Tilburg

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In een weekeinde dat de saxofoon centraal staat mag een bigband niet ontbreken. Niet geheel toevallig is Paradox de thuisbasis van een aantal bigbands waaronder de Tilburg Bigband. Dit jazzorkest geeft op regelmatige basis concerten met gastsolisten. Afgelopen jaren waren dat bekende jazzmusici als Bart van Lier (trombone), Efraim Trujillo, Jesse Schilderink, Guido Nijs (saxen) en Koen Smit (trompet) met de Tilburg Bigband in Paradox. Voor deze gelegenheid hebben ze gevierde saxofonist Ben van Gelder uitgenodigd.

Voorafgaande aan het dit concert speelt saxofonist Ties Mellema een set met zijn project PEAX waarmee hij een soort vernieuwende sax-percussie-crossover maakt.

Tilburg Sax Summit

De Tilburg Sax Summit wordt georganiseerd door Nuno Silva - Saxophone Studio en het [uan] duo in samenwerking met Paradox. Gedurende 2 dagen zijn bekende saxofonisten zoals Paul van Kemenade, Ben van Gelder, Ties Mellema, Arno Bornkamp en Juana Palop hierbij betrokken. Hoewel dit de eerste editie is, zijn de verwachtingen dat er 40 - 80 saxofonisten aan deelnemen. Kortom, een evenement voor liefhebbers van de saxofoon, saxofoonmuziek in diverse genres en niveaus.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.