Beeld: Jitske Nap
Theater, Beeldende Kunst Uncloud

Theater zonder acteurs met technologie in de hoofdrol

Donderdag 5 okt. 2023 om 19:30

To Be Continued

Nineties Productions
De Helena, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Behalve een fascinerende gedachtenoefening over het begrip tijd, is dit een project dat voor mij gaat over eenzaamheid. Het contact met de chatbot voorafgaand aan de performance lijkt sociaal, maar doet ook vooral verlangen naar een gesprek met een mens.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Ons digitale tijdperk heeft veel versnelling teweeg gebracht. In nanoseconden hebben we toegang tot alles wat we willen weten, hebben we contact met wie dan ook en creëren we hele werelden. Het wekt de indruk dat we ‘de tijd’ in handen hebben. Maar in hoeverre is dat zo?

Met To Be Continued neemt Nineties onze tijdservaring onder de loep. In deze theatrale installatie zijn er geen acteurs, maar speelt digitale technologie de hoofdrol. Al bij het kopen van je kaartje maak je kennis met de hoofdrolspeler van deze installatie; via Telegram kom je in contact met een bot die jouw input nodig heeft voor zijn digitale performance op locatie.

Let op
Het downloaden van de app Telegram is noodzakelijk bij deze immersive experience. Lees het confirmatiebericht van je bestelling goed door voor verdere instructies.

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.