Beeld: Jitske Nap
Theater, Beeldende Kunst Nederlands Film Festival

Theater zonder acteurs met technologie in de hoofdrol

Vrijdag 23 jun. 2023 om 17:45

To Be Continued

Nineties Productions
MU, Eindhoven

Je kunt niet meer reserveren

Behalve een fascinerende gedachtenoefening over het begrip tijd, is dit een project dat voor mij gaat over eenzaamheid. Het contact met de chatbot voorafgaand aan de performance lijkt sociaal, maar doet ook vooral verlangen naar een gesprek met een mens.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Ons digitale tijdperk heeft veel versnelling teweeg gebracht. In nanoseconden hebben we toegang tot alles wat we willen weten, hebben we contact met wie dan ook en creëren we hele werelden. Het wekt de indruk dat we ‘de tijd’ in handen hebben. Maar in hoeverre is dat zo?

Met To Be Continued neemt Nineties onze tijdservaring onder de loep. In deze theatrale installatie zijn er geen acteurs, maar speelt digitale technologie de hoofdrol. Al bij het kopen van je kaartje maak je kennis met de hoofdrolspeler van deze installatie; via Telegram kom je in contact met een bot die jouw input nodig heeft voor zijn digitale performance op locatie.

Let op
Het downloaden van de app Telegram is noodzakelijk bij deze immersive experience. Lees het confirmatiebericht van je bestelling goed door voor verdere instructies.

Nederlands Film Festival
Op het NFF ontmoet je filmmakers en ga je met hen in gesprek. Bekijk als eerste het nieuwste van eigen bodem en beleef films, series en digitale cultuur op unieke wijze. Zie, voel en proef van de festivalsfeer bij onze selectie van het festival.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.