Beeld: Matthijs Immink
Beeldende Kunst

Ongelijkheden in de samenleving verbeeld als fantasiewezens

Dinsdag 7 feb. 12:00 tot 05 mrt. 2023 om 18:00

Tolerance Test

Charlotte Schleiffert
Brutus, Rotterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

In de installatie Tolerance Test zijn de grillige en flamboyante fantasiewezens van de Rotterdamse kunstenaar Charlotte Schleiffert in een kring bijeengekomen. Gaat het om een rituele opvoering, een verbroederende samenkomst of draait het uit op een moordlustige knokpartij? Het zal blijken, want je mag als toeschouwer plaatsnemen in het midden.

Charlotte Schleiffert, een internationaal gerenommeerd kunstenaar, vergaard bekendheid om haar overrompelende portretten en de kritiek die haar werk geeft op ongelijkheid in de wereld. Al decennialang fantaseert Schleiffert met hybride wezens: mensen die ze tegenkomt op straat, virtuoos gekruist met beroemdheden van film, televisie of van foto’s uit kranten en tijdschriften. De groteske types − meer dan levensgroot geschilderd op large drawings − worden geboren uit collages van tijden, stijlen, culturen en geslachten.

De theatrale tentoonstelling Tolerance Test stelt de verdraagzaamheid van de kijker op de proef: in hoeverre kunnen we de ongelijkheid in onze huidige samenleving, die Schleiffert in haar fantasiewezens toont, nog onder ogen zien?

Openingstijden
Ivm de Rotterdam Art Week heeft Brutus afwijkende openingstijden. Check de site van Brutus wanneer je een bezoek kan brengen aan deze tentoonstelling.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.