Beeld: Rahi Rezvani
Dans

Jonge cheografen experimenteren er op los

Woensdag 10 jul. om 20:15

Up & Coming Choreographers

NDT 2
Korzo, Den Haag

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Sofia Nappi is de Artistiek directeur en medeoprichter van dansgezelschap KOMOCO in Italië. “Muziek, een sterke emotie verbonden met een gedachte of een concept, een behoefte om een boodschap over te brengen, en speelruimte vinden in gestructureerde improvisatie zijn de drijfveren van mijn creatieve proces”, zegt Nappi. Haar eerste creaties met KOMOCO wonnen de Partner Introdans Award op de Rotterdam International Duet Choreography Competition 2021, en viel in de prijzen tijdens de prestigieuze 35e International Choreography Competition Hannover 2021.

Ella Rothschild is choreograaf en multidisciplinair kunstenaar. Sinds 2010 creëert Rothschild haar eigen werken in samenwerking met verschillende kunstenaars uit verschillende disciplines. Rothschild ontving de Rosenblum Performing-Arts Award van de stad Tel-Aviv voor veelbelovende maker van 2016,  evenals de culturele prijs van het ministerie. In 2020 kreeg Ella een residentie in het Baryshnikov art centre (NYC) en werd ze benoemd tot artist in residence in het Suzanne Dellal Centre’s inaugural residency program waar ze haar werk Pigulim creëerde. In 2021 creëerde Ella een trilogie van kunstwerken voor de Batsheva Dance Company: Summer snow, on the edge of nowhere, en A Year Without Summer. In 2022-2023 creëerde Rothschild Unpair en Milk Teeth, als onderdeel van het Kammerballetten festival in Kopenhagen. Haar laatste creatie voor de iconische muziek Petroesjka van Stravinsky voor het Koninklijk Ballet van Vlaanderen ging afgelopen december in première.

Wereldpremière Ella Rothschild
Antonio de Rosa en Mattia Russo leiden als regisseurs en choreografen het collectief Kor’sia uit Madrid, samen met onderzoeker en medeoprichter Giuseppe Dagostino en professor Podiumkunsten Agnès López-Río als artistiek adviseurs. Het project ontstond uit de wens om het lichaam in te zetten als middel om verbale communicatie te overstijgen. Kor’sia’s visionaire creaties bestaan uit film, fotografie, literatuur en beeldhouwkunst en nodigen het publiek uit om zich onder te dompelen in alomvattende ervaringen. Over hun voorstelling Siciliana in 2019, schreef The Theatre Times: “De choreografen van Kor’sia zijn meesters in het creëren van een rijk visueel effect vol bewegingscomplexiteit en polyfonie middels [de lichamen van de dansers].”.

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.