Film

Adembenemend melodrama

Zaterdag 30 sep. om 20:45

Volver

Pedro Almodóvar
Filmhuis Breda, Breda

Je kunt niet meer reserveren

Penélope Cruz komt nergens zo tot haar recht als in de films van Almodóvar. Ze schittert wederom in dit spannende drama over een duister familiegeheim.

Inez de Coo Curator Film en Beeldende kunst

Over dit programma

Volver (2006), een levendige en humoristische film van Almodóvar, portretteert een eigenzinnige familie en schittert met Penélope Cruz en Carmen Maura in de hoofdrollen. Cruz kreeg een Oscarnominatie voor haar rol en Almodóvar won in Cannes de prijs voor beste scenario.

Raimunda leeft in Madrid met haar tienerdochter Paula en haar luie echtgenoot. Haar zus Soledad runt een ondergrondse kapsalon vanuit haar appartement. Na het verlies van hun ouders in een brand, neemt het overlijden van hun tante Paula een bovennatuurlijke wending: hun moeder Irene keert terug uit de dood om losse eindjes aan elkaar te knopen.

Pedro Almodovar retrospectief 
Vanwege de release van zijn nieuwe korte film, vertoont Filmhuis Breda films uit het fantastische oeuvre van Pedro Almodovar. Almodovar staat bekend om zijn kleurrijke films waarin de focus ligt om emoties. Zijn typerende stijl is een genre op zich geworden: het Almodrama. Bekijk onze selectie hier

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.