Beeld: Donata Kukyte
Film, Performance, Muziek We Are Public Original

Performance, muziek en film over mens betoverd door natuur

Vrijdag 17 mei om 20:30

Bare Bones & Digital Extracts

Goda Žukauskaitė, Dizzi Geetha, Margit Lukacs, Persijn Broersen, Kathryn Hamilton, Deniz Tortum
Het Documentaire Paviljoen, Amsterdam

Je kunt niet meer reserveren

Een door IDFA en We Are Public gecureerde avond waarin film en performance met elkaar in dialoog gaan. Een wonderlijke reis langs computer-gegenereerde planten en dieren die eindigt bij een fascinerende fysieke performance met een hoofdrol voor botten.

Daniël Kieft Curator Theater en Dans

Over dit programma

Het Documentaire Paviljoen en We Are Public presenteren een avond waar disciplines en thema’s door elkaar heen woekeren. Film, performance, muziek en digitale kunst schudden elkaar dwars door de tijd en over culturele grenzen de hand. Lichaam verstrengelt zich met code. De mens botst met de natuur, maar wordt ook door haar betoverd.

In de korte films Our Ark (Deniz Tortum, Kathryn Hamilton) en Forest On Location (Persijn Broersen, Margit Lukács) wordt naar het natuurlijke van onze nieuwe werkelijkheid gezocht: een ark vol met dieren, een bos vol met bomen — volledig computer-gegenereerd.


Our Ark

Nu het technologisch kán, proberen we onze hele wereld virtueel vast te leggen. Video-essay waarin makers Deniz Tortum en Kathryn Hamilton precies die complexe, filosofische vragen stellen die tijdens voortrazende ontwikkelingen snel verloren gaan.

Forest on Location

In een replica van het laatste stukje van Europa’s laatste oerbos Bialowieza zingt de avatar van operazanger Shahram Yazdani zijn Iraanse versie van de hit ‘Nature Boy’. De natuur als virtueel construct, ergens tussen mythe en werkelijkheid.

Bones

In deze live performance zoekt Goda Žukauskaitė naar het collectieve geheugen van onze voorouders. Ze danst dwars door eeuwen en culturen heen, waarbij de symbolische significantie van botten centraal staat. Geïnspireerd door het archetype La Loba — de ontembare vrouw — laat Žukauskaitė zien dat botten niet alleen geassocieerd hoeven te worden met de dood, maar ook een teken kunnen zijn van leven en geboorte. Met muziek van multi-instrumentalist Dizzi Geetha.

Dit project is (mede) mogelijk gemaakt door het AFK (Amsterdams Fonds voor de Kunst).

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.