Performance Tweetakt

Op zoek naar de ultieme intimiteit en menselijkheid tussen spelers en publiek

Zaterdag 1 jul. 2023 om 14:00

Watchamacallit

Charlotte Goessaert
Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Whatchamacallit is een op de 19e-eeuwse freakshows geïnspireerde performance-expositie van mensen. Geen freaks als sensatie, vertier of reclamebord, geen kunstjes of trucjes, maar vier spelers die hun lichaam inzetten als kunstobject, kijkobject, machtsobject en lustobject. In een tijd van constante digitale zelfprofilering vragen we ons af: hoe gebruiken we en zetten we ons lichaam in om geliefd te zijn of om te slagen?

Het theater wordt omgetoverd tot een museale setting: een landschap van verschillende installaties van lichamen, soundboxen en schermen. Geen klassieke tribune. Je kiest zelf wie jouw blik naar zich toetrekt, als een soort live Instagram.

Het lichaam is de essentie, techniek is de extensie. Via tv-schermen en soundboxen verbonden aan de performers ontdek je de figuurlijke binnenkant van hun dagelijkse leven en lijven. Je hoort hun afknappers, guilty pleasures, verlangens en confrontaties.

Tweetakt
Tijdens Tweetakt ontmoet je verhalen die spelen in de wereld van jonge makers; nu en in de toekomst. Bekijk onze rauwe en cross-mediale selectie die anders dan anders zal zijn. Een spannende locatie, uitzonderlijke theateropstelling of een verbluffende performance.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.