Beeld: Aad Hoogendoorn
Beeldende Kunst

Intieme solotentoonstelling over het (vrouwelijk) lichaam

Dinsdag 13 jun. 11:00 tot 25 jun. 2023 om 17:00

We Once Were One

Femmy Otten
Stedelijk Museum Schiedam, Schiedam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

De tentoonstelling We Once Were One verwijst naar de symbiotische verbintenis van geliefden en het verlies daarvan - en viert de verbondenheid met elkaar in al haar vormen. De schoonheid van samenzijn heeft immers nieuwe betekenis gekregen door de corona crisis.

In Femmy Ottens solotentoonstelling klinkt dan ook de stevige oproep door om juist het allerpersoonlijkste voorop te stellen en kwetsbaar te durven zijn in een veranderlijke tijd die steeds verder verhardt. Otten stelt voor om te bezinnen op onze oorsprong, op wat ons verbindt en samenbrengt – op wat echt belangrijk is. Immers: ooit waren we één.

Het oeuvre van Otten (1981) is veelomvattend: ze tekent, schildert, maakt sculpturen en muurschilderingen en figureert in haar eigen performances. Haar werk gaat over thema’s als lichamelijkheid en de manier waarop emoties en herinneringen fysiek met ons versmelten en worden doorgegeven. In de kern vraagt Otten aandacht voor het – vaak vrouwelijk – lichaam dat gewoon ís en mag zijn. In de solotentoonstelling We Once Were One voert de kunstenaar een ferm pleidooi voor kwetsbaarheid en intimiteit in een verharde en grillige tijd.

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag | 11:00-17:00

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.