Film, Opinie

Talkshow over vrouwen in film

Donderdag 15 jun. 2023 om 20:00

What The Gap?!

Rasheida Adrianus, Julia de Roo, Jonnah Bron, Claire Zhou, Isis Cabolet
LantarenVenster, Rotterdam

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Er is de afgelopen jaren wereldwijd steeds meer aandacht voor de ongelijke representatie en behandeling in de filmindustrie van iedereen die zich niet identificeert als man. Maar de realiteit is dat mannen nog steeds zowel voor als achter de schermen de werkvloer domineren. Door middel van activiteiten en onderzoeken zet Stichting Vrouwen in Beeld zich in om de arbeidspositie en zichtbaarheid van vrouwelijke professionals te versterken.

Met de tafelgasten én het publiek ga je tijdens de talkshow What The Gap?! in gesprek over genderongelijkheid in de filmindustrie. Met dit gesprek willen we jou als filmmaker en/of filmliefhebber laten meedenken over de toekomst van de filmindustrie. Hoe gaan wij samen voor een inclusievere en veiligere werkomgeving zorgen? 

Naast de tafelgasten zijn er ook allerlei andere creatieve makers aanwezig om jou op verschillende manieren aan te sporen te reflecteren op dit thema. Via performance en audiovisueel materiaal vieren we de kracht van kunst en benadrukken we waarom we de werkomstandigheden moeten verbeteren.
De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.