Blog overzicht
Achtergrond

Bart van Poll

Gepost op 14 jul 2014 om 15:48 door We Are Public

Achter het succes van We Are Public schuilen vele gezichten. Van de leden die We Are Public mogelijk maken tot de breinen achter het culturele aanbod in de stad. Onze redactie stellen we je al voor in de serie Ontmoet de redactie. Op deze plek vestigen we de aandacht op alle andere Public Figures. Bart van Poll schreef zich voor We Are Public in op het lanceringsevenement in Foam. Hij is mede-eigenaar van Spotted by Locals,  waar locals in 56 steden in Europa en Noord Amerika over hun favoriete plekken schrijven.

Hoe was de lezing van Clive Thompson?
Erg interessant! Ik las zijn artikelen in de Wired altijd graag. Ik was erg blij de mogelijkheid te krijgen om hem in het echt te horen spreken over een onderwerp dat dicht bij mijn hart ligt: hoe internet mensen slimmer heeft gemaakt. Een heerlijk positief verhaal, in deze tijd van – overigens terechte – kritiek op hoe technologie bedrijven en overheden met privacy op internet omgaan.

Welke culturele activiteiten onderneem je het liefst?
Ik struin zo veel mogelijk – meestal gratis – festivals en concerten af, op zoek naar nieuwe muziek. Van singer-songwriter tot hip hop en punk. Ook loop ik alle tentoonstellingen op het gebied van fotografie af. Vorige winter had ik een Cineville pas, waar ik vaak meerdere keren per week gebruik van maakte.

Door welke film / boek / muziek / kunst / voorstelling ben je de afgelopen tijd het meest gegrepen?
Ik heb mijn all-time hiphop helden Mobb Deep in de Melkweg gezien. Een fantastische show!

Wat doe je als je culturele honger is gestild?
Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit genoeg kan krijgen van cultuur. Of misschien heb ik gewoon te weinig tijd om te veel cultuur binnen te krijgen…

Waarom ben je lid geworden van We Are Public?
Ik begin als 39-jarige de leeftijd te krijgen dat ik regelmatig een van de oudsten aanwezig ben in een club. Niet erg, maar het wordt ook wel eens tijd voor wat anders. Ik ben al lang van plan me wat meer op literatuur en theater te richten, maar het komt er toch niet echt van. Filteren is lastig en kost veel tijd, en ook de prijs van kaartjes houdt me eerlijk gezegd regelmatig tegen de gok te wagen. Ik ben ervan overtuigd dat We Are Public mij veel nieuwe dingen gaat laten zien en leren, en me misschien gaat helpen eens “cultureel volwassen” te worden.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren. Door cookies te accepteren help je ons om We Are Public verder te verbeteren. Meer informatie over ons cookie- en privacy beleid vind je hier.