Blog overzicht
Achtergrond

Marieke van Dam

Gepost op 5 jul 2014 om 13:28 door We Are Public

Achter het succes van We Are Public schuilen vele gezichten. Van de leden die We Are Public mogelijk maken tot de breinen achter het culturele aanbod in de stad. Onze redactie stellen we je al voor in de serie Ontmoet de redactie. Op deze plek vestigen we de aandacht op alle andere Public Figures. Marieke van Dam is eigenaar van Bureau Play en ging via We Are Public naar de Romantic Disease Workshop bij Waag Society.

Hoe was de workshop?
Toen ik de beschrijving van de workshop las, kon ik me totaal geen beeld vormen bij wat het was. Een kunstenares die een workshop geeft met als centraal thema bacteriën, die we ook nog eens zelf zouden gaan kweken. Razend benieuwd werd ik er van. En ik vroeg me ook af of ik het wel leuk zou vinden tijdens die 6 uur. Nou, absoluut. Het was zo’n ongelooflijk boeiende dag. Een mix van wetenschap, kunst en zelf aan de slag. Al die nieuwe info en ervaring die door elkaar heen werden gemixt zorgden voor een feestje in mijn hoofd.

Welke culturele activiteiten onderneem je het liefst?
Ik ga graag naar concerten, de bios of naar het museum. Nu je dat zo vraagt, besef ik me dat ik daar meestal wel ‘veilige’ keuzes in maak. Activiteiten waarvan ik al vermoed dat ze bij me passen. Het leuke van We Are Public lijkt me om juist nieuwe dingen uit te proberen waar ik anders niet zo snel naar toe zou gaan, zoals met deze workshop.

Door welke film / boek / muziek / kunst / voorstelling ben je de afgelopen tijd het meest gegrepen?
De autonauten van de kosmosnelweg. Fris, verrassend. Een boek over een stel dat gedurende twee maanden met een Volkswagenbusje op parkeerplaatsen de tijd doorbrengt en het leven daar observeert, zonder ooit van de snelweg af te gaan. Leuk om door zo’n ander perspectief met ze mee te kijken.

Wat doe je als je culturele honger is gestild?
Ik weet niet of die ooit gestild is geweest… maar na een mooie voorstelling, film ofzo, ga ik graag even wandelen door de stad om er nog even van na te genieten of over na te denken.

Waarom ben je lid geworden van We Are Public?
Ik wil graag mijn culturele horizon verbreden, nieuwe dingen uitproberen en ontdekken.

De Romantic Disease Workshop werd georganiseerd in het kader van de Romantic Disease Exhibition, die nog tot 27 juli te zien is bij Waag Society.

Deze website maakt gebruik van cookies om je gebruikerservaring te optimaliseren. Door cookies te accepteren help je ons om We Are Public verder te verbeteren. Meer informatie over ons cookie- en privacy beleid vind je hier.