Blog overzicht
Nieuws

We Are Public zoekt hoofdredacteur / programmacoördinator in Amsterdam

Gepost op 12 sep 2017 om 15:54 door Jip Stammers

Gezocht: hoofdredacteur / programmacoördinator We Are Public Amsterdam voor 2 a 3 dagen per week op freelance basis

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. We zijn een beweging van cultuuroptimisten. We vinden dat spannende kunst en cultuur meer publiek verdient. En meer geld. We zijn nu al actief in Amsterdam, Den Haag en vijf steden in Brabant. Meer dan 6000 leden investeren mee in spannende kunst & cultuur en bezoeken onbeperkt de beste voorstellingen, concerten, films en exposities, geselecteerd door onze redactie. De inkomsten gaan naar de makers en culturele instellingen. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan cultuur.

We zoeken voor het Amsterdamse team een hoofdredacteur / programmacoördinator die het programma-aanbod samenstelt, de redactie aanstuurt en eigen evenementen initieert en programmeert.

Profiel:
Je hebt een passie voor kunst en cultuur, een uitgesproken artistieke visie en beschikt over een relevant netwerk in de stad. Daarnaast ben je goed op de hoogte van alles wat er in en om Amsterdam gebeurt op het gebied van kunst en cultuur. Je bent altijd op zoek naar nieuwe makers, nieuwe locaties en nieuwe initiatieven. Je bent ondernemend ingesteld en goed in het onderhouden van contacten. Je kunt zelfstandig en gestructureerd werken. Je denkt buiten de gebaande paden en weet waar We Are Public voor staat. Je voelt je verwant met onze missie en staat klaar om je samen met ons in te zetten voor meer publiek en meer inkomsten voor kunst en cultuur in de stad.

Belangrijkste taken:
Als hoofdredacteur stel je iedere maand een prikkelend, avontuurlijk en divers programma samen voor onze leden. Je bent verantwoordelijk voor de samenstelling en aansturing van het team redacteuren/curatoren die samen met jou de beste en meest spannende voorstellingen, concerten, exposities, films, lezingen en festivals selecteren. Je initieert en programmeert eigen evenementen die verdieping geven aan het programma, spannende cultuur toegankelijk maken en de We Are Public community versterken. Dit alles doe je in nauwe samenwerking met het We Are Public Amsterdam team.

Ben jij deze persoon? Stuur vóór 15 september je sollicitatie met CV naar vacature@wearepublic.nl.
Heb je vragen? Bel 020-7371529 (ma t/m do) en vraag naar Jon of Leon.