Superposition
Diverse data in heel Nederland

Superposition

Zaterdag 4 t/m zaterdag 23 december
Toneelschuur Producties, Vanja Rukavina
Diverse locaties, Nederland

Over dit programma

Superposition is een humoristische voorstelling als een absurde algebraïsche vergelijking: de overeenkomsten en verschillen tussen Nederland en Japan, tussen kansrekening en geometrie, tussen man en vrouw en tussen nieuwkomerschap en ervaring worden tegen elkaar afgezet. Wat blijft er als kern aan beide zijden van de vergelijking over? En wat kan er tegen elkaar worden weggestreept?

Een idealistische en academische voorstelling vol karaoke, cocktailparty's en een hartstochtelijk wiskundig seminar. Een internationaal topteam van Nederlandse en Japanse wiskundigen is dicht bij het ontdekken van een formule die cultuurverschillen verklaart. Hun clashes en misverstanden onderling vormen het beste argument dat hun model broodnodig is.

''Botsende cultuurverschillen overbruggen met wiskundige formules, dat is wat een internationaal topteam aan acteurs poogt te doen in deze absurde en idealistische productie. Een spannend uitgangspunt dat je aan het denken zet, nu door het hele land te bezoeken.''

Roos Wonders | We Are Public Curator Theater en Dans

Superposition in de pers

Brengt prachtig de valkuilen van samenwerking in kaart - Trouw ★★★★

Ontroerend en hilarisch staaltje theatrale antropologie - Volkskrant ★★★★

Spannend, geestig en doeltreffend - NRC ★★★★

Intelligent en geestig spel met culturele verschillen - RiRo ★★★★★

Achtergrond

Interview met Vanja Rukavina in de Volkskrant

Theatermaker en japanofiel Vanja Rukavina zet een wiskundige formule in om cultuurverschillen te begrijpen

Het liefst is acteur Vanja Rukavina twee personen tegelijkertijd: wiskundeliefhebber én japanofiel, Bosniër én Nederlander, personage én zichzelf. In zijn voorstelling ‘Superposition’ omarmt hij deze dualiteit met behulp van de kwantummechanica. (...)

Lees dit artikel verder in de Volkskrant (alleen voor Volkskrant abonnees)

Meer zoals dit

Bezoek Superposition

Met een We Are Public-lidmaatschap krijg je toegang tot alle programma's op ons platform. Probeer het nu 14 dagen gratis.