The Last Poet
Nita Kersten, Toneelschuur Producties

The Last Poet

29 maart t/m 10 mei
Diverse locaties, Nederland

Over dit programma

The Last Poets was een dichterscollectief uit de jaren zestig, rond de tijd van de burgerrechtenbeweging. Regisseur Nita Kersten liet zich bij deze voorstelling inspireren door het collectief en het boek De laatste dichters dat Christine Otten over hen schreef.

Bekijk de trailer

"De invloed van The Last Poets werkt nog altijd door in de Hiphop van vandaag, en hun thema's zijn helaas nog even relevant. Ben heel benieuwd wat Nita Kersten met dit materiaal gaat doen!"

Daniël Kieft | We Are Public Curator Theater en Dans

In de pers

"Wereldwijd succes, een inspiratiebron voor dichters en muzikanten en grote maatschappelijke impact met hun poetry. Het geheim van The Last Poets? Hun gedichten zijn geen pamflettistische bullshit maar écht. Generatiegenoot David Bowie verklaarde in Vanity Fair dat hij het eerste album van The Last Poets had grijsgedraaid en dat de groep zijn grootste inspiratiebron was. Generaties artiesten als Public Enemy, A Tribe Called Quest, 2Pac, Ice-T, Common, Erykah Badu en Mos Def zeiden schatplichtig te zijn aan The Last Poets. ‘Godfathers of Hiphop’ worden ze liefkozend genoemd, al doet die kwalificatie hun als visionaire dichters geen recht."

De Groene Amsterdammer

Ontmoeting met de oorspronkelijke "poets"

“Samen met Maxine reisde ik naar New York om de leden van The Last Poets (inmiddels op hoge leeftijd) te ontmoeten en hun verhaal te ontdekken. Achter hun prachtige poëzie schuilt in Umar een intiem verhaal over groei, activisme en zingeving waarvan ik geloof dat het nieuwe generaties kan inspireren. Zijn persoon­lijke leven kent grootse worste­lingen en tegenslagen, de spoken uit zijn jeugd wist hij niet te verslaan. Maar zijn impact is onmis­ken­baar. Hij voedde niet alleen de burger­rech­ten­be­we­ging van zijn tijd met geestelijke munitie maar liet met zijn collectief ook een legacy na die mij steeds opnieuw overtuigt van de kracht van taal en het belang je te blijven uitspreken.”

Regisseur Nita Kersten

Meer zoals dit

Bezoek The Last Poet

Met een We Are Public-lidmaatschap krijg je toegang tot alle programma's op ons platform.