Blog overzicht
Programma

Zomer in de stad

Gepost op 9 jul 2015 om 16:48 door We Are Public

Zomer in Amsterdam: óf het regent, óf het is te warm. De stadsstranden zijn volgepakt, de ijsschappen in de supermarkt zijn leeg en voor elke vriend die de stad uit is, krijg je vijf toeristen terug. En intussen neemt menig culturele instelling ook nog eens haar welverdiende vakantiedagen op en vallen de gaten in de cultuuragenda.

Maar – de tranen om de gesloten theaters zijn nog niet droog, of het jaarlijkse alternatief duikt alweer op: het festival. Niet één festival maar vele: theaterfestivals, muziekfestivals, kunstmanifestaties, filmfestijnen. In mei luidde We Are Public het festivalseizoen al in met festivals binnen én buiten de stadsgrenzen: Holland Festival, Oerol, ITs. Maar er komt nog meer aan deze zomer.

Voor juli, augustus en september zijn de volgende festivals bevestigd: Over het IJ, Julidans, 22fest, het Grachtenfestival, Roffa Mon Amour (Rotterdam), het Amsterdamse Bostheater, WhyNot, Amsterdam Drawing en Unseen. Daarnaast staan er zomertentoonstellingen op de agenda in De Oude Kerk, het Stedelijk Museum, Huis Marseille en FOAM en kun je naar films die onderdeel zijn van het Woody Allen-retrospectief in EYE en de zomerprogrammering van Kriterion, Lab111 en Studio/K.

Houd de agenda in de gaten, want er komt nog meer bij!

Om het zomergevoel nog wat meer aan te wakkeren stelde onze redactie trouwens ook een zomerplaylist samen. Die vind je hieronder.

Fijne zomer!