Club Guy & Roni: FAITH
13 juni t/m 24 mei Verschillende locaties in Nederland

Club Guy & Roni

Over Club Guy & Roni

Guy, dat is Guy Weizman. Roni, dat is Roni Haver. In 2002 startten ze samen Club Guy & Roni. Doel? Avondvullende producties naar binnen- en buitenland brengen met eigenzinnig en explosief danstheater dat de dialoog aangaat met de actualiteit.

Alle voorstellingen worden uitgevoerd met nieuw gecomponeerde, live-muziek. Waarbij slagwerkers en musici vaak ook een prominente rol spelen op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol vervullen in het exacte radarwerk dat choreograaf Roni Haver uitgestippeld heeft.

Sinds januari 2017 is Guy Weizman artistiek directeur van NITE (voorheen Noord Nederlands Toneel) De twee gezelschappen delen kantoor- en studioruimten in Groningen en Weizman creëerde een interdisciplinair ensemble.

FOCUS VOORSTELLING:

FAITH

13 juni t/m 24 mei
Verschillende locaties in Nederland

Synopsis

FAITH is, na Fortune en Islands of Empathy, de nieuwste voorstelling in The Human Odyssey serie. Waarin Club Guy & Roni verschillende culturen en wereldbeelden bij elkaar brengt, laat clashen en de diepe menselijke connectie via een explosie aan live muziek en spectaculaire choreografieën laat zien.

Gnawa muziek, vaak geassocieerd met trance en lila rituelen, stuurt de performers in een sensitieve ontdekking van geloof. Naar een spirituele wereld waarvan we in het Westen misschien wat zijn weggedreven. Wat is er nog om ons heen wat we niet zien maar alleen kunnen voelen?

De samenkomst van negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko maakt van FAITH een aangrijpende interculturele voorstelling waarin gezocht wordt naar een gemeenschappelijke basis die essentieel is voor een gezamenlijk geloof in de toekomst.

Een van de inspiratiebronnen voor FAITH zijn de Marokkaanse roots van Guy Weizman’s familie. Die liggen in Casablanca, in dezelfde wijk waar ook Khalid Benghrib is opgegroeid. Als generatiegenoten hadden zij elkaar kunnen ontmoeten, maar het leven liep anders. Nu komen ze samen in FAITH.

"Club Guy & Roni is al jaren een van de meest vooruitstrevende dansgezelschappen van Nederland. Vanuit hun thuisbasis in Groningen waaieren ze uit in Nederland en de wereld. De laatste jaren in innige verstrengeling met NITE, wat het gezelschap nóg discipline doorbrekender maakt dan het al was."

Daniël Kieft | We Are Public Curator Theater en Dans

Club Guy & Roni x Khalid Benghrib

De invloed van de contemporary dans choreograaf Khalid Benghrib is voelbaar in de benadering van dans als een totaalervaring. Zijn leerschool kreeg hij van grootmeesters in de dans: Colette Milner, Lahcen Zinoun, Karin Weiner, Christine Gérard. Met die bagage heeft hij met Loren Palmer Cie 2K_Far opgericht. Zij maken choreografieën vanuit de gedachte dat dans de manier is om te praten over het leven.

Zijn werk was in Nederland eerder te zien op het Spring performing arts festival, en op Dancing on the edge. De theaterkrant omschreef zijn eerdere werk vanuit gnawa muziek met Lila rituelen als virtuoos, en een spannend eerbetoon aan zijn culturele roots.

Met ongeëvenaarde precisie en haar karakteristieke strakke choreografieën maakt Roni Haver binnen FAITH de verbinding vanuit spirituele vormen.

Samen creëren Weizman, Haver en Benghrib een meeslepend mozaïek van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof.

Het laatste mozaïekstuk ligt bij de toeschouwer.

The Human Odyssey

FAITH maakt deel uit van onze Human Odyssey, waarin we, vanuit een intercultureel perspectief en in samenwerking met een internationaal dansgezelschap, onderzoek doen naar verschillende menselijke gevoelens (liefde, angst, geluk, empathie).

FAITH = Club Guy & Roni + HIIIT + Cie 2K_Far

Binnenkort staan de eerste We Are Public data op het platform

Praktische Informatie

Club Guy & Roni

Theater de Machinefabriek

Bloemstraat 38 Groningen