De meest voorkomende vragen over We Are Public

Wie zitten er achter We Are Public?
We Are Public is een idee van Bas Morsch en Leon Caren. Ze hebben ook Subbacultcha opgezet, een onafhankelijk muziekplatform, en willen met We Are Public over de hele breedte de culturele sector verbinden.

Wie bepaalt het aanbod waar ik met de We Are Public-pas naar binnen kan?
Onze onafhankelijke redactie: een team van experts uit alle culturele velden van Amsterdam. Je vindt ze op onze website. Op onze blog vind je ook interviews met enkele redactieleden waarin ze zich voorstellen en vertellen over hun interesses en wat ze beweegt.

Als ik nu lid word, wanneer krijg ik dan mijn We Are Public-pas?
Zodra je lid wordt, ontvang je een email met een barcode die je kunt gebruiken om het We Are Public programma te bezoeken. Deze barcode is twee weken geldig. Je officiële pas wordt binnen zes werkdagen verstuurd.

Kan ik een We Are Public-pas ook cadeau geven?
Jazeker, dat kan. Je kunt hier een cadeaulidmaatschap van 3 maanden aan een vriend of vriendin geven. Het cadeaulidmaatschap (in een mooi doosje en alles) ligt binnen zes dagen in je brievenbus. In tegenstelling tot een normaal lidmaatschap is het cadeaulidmaatschap dus niet onmiddellijk te gebruiken.

Hoe kan ik mijn cadeau- of proeflidmaatschap omzetten in een regulier lidmaatschap?
Je kunt hier je cadeau- of proeflidmaatschap omzetten in een regulier We Are Public-lidmaatschap. Het reguliere lidmaatschap gaat pas in zodra je cadeau- of proeflidmaatschap is verlopen. De pas die je van ons hebt ontvangen blijft gewoon actief.

Hoe activeer ik mijn oude pas?
Ben je ooit lid geweest, heb je je pas nog en wil je weer lid worden? Dan kun je simpel je pas weer activeren door hier je barcode in te vullen.

Hoe werkt de pas en kan ik reserveren?
Je kunt bij de meeste We Are Public-programma’s op de dag zelf aan de kassa je kaartje halen op vertoon van je We Are Public-pas. Bij sommige evenementen kan je ook reserveren of in de online voorverkoop al een kaartje kopen.
Hoe je aan een ticket komt verschilt dus per programma en per partner. Onder de knop ‘Hoe kom ik aan een kaartje?’ vind je de juiste ticketinfo.

Waar vind ik het programma aanbod?
Op wearepublic.nl/programma vind je altijd het actuele aanbod. Daarnaast sturen we leden elke 2 weken per e-mail een programma-update.

Wat gebeurt er als een voorstelling uitverkocht is?
We verwachten dat leden zonder problemen toegang krijgen tot het We Are Public-programma. Toch bestaat er een kans dat een voorstelling uitverkoopt en dat ook We Are Public-leden er niet meer in komen. Mocht dit niet lukken, dan zijn er maandelijks nog minstens 29 andere events waar je heen kan en vaak zijn er zelfs op de avond zelf nog prachtige concerten, films en voorstellingen te zien.
Weten we van te voren dat iets uitverkocht is, dan geven we dat aan op op onze website. Check dus voor je van huis vertrekt of je niet voor niks onderweg gaat.

We (and you) Are Public.
Houd ons op de hoogte van je ervaringen, positief en negatief. Het is een uniek, maar ook nieuw concept, waar we ongetwijfeld de eerste periode nog verder aan zullen moeten bouwen. Dat doen we samen met onze leden, dus feedback is daarbij heel belangrijk! Mail ons op info@wearepublic.nl

Hoe werkt de automatische incasso?
Het lidmaatschap van We Are Public kost € 15 per maand. In de maand dat je lid wordt, betaal je per dag 50 cent, met een maximum van 15 euro voor die maand. Dit geld wordt automatisch geïncasseerd in de eerste week van de opvolgende maand. Voorbeeld: word je op de tweede van de maand lid, betaal je 14,50. Word je op de 29ste lid, betaal je 1 euro.
Als de incasso de eerste keer niet lukt proberen we bij de volgende incasso twee betalingen in één keer af te schrijven. Als de betaling twee keer faalt pauzeren we je lidmaatschap, tot het achterstallige abonnementsgeld alsnog is voldaan.

Wat is de opzegtermijn van We Are Public?
De minimumperiode van lidmaatschap van We Are Public is drie volledige kalendermaanden. Na deze 3 maanden kun je maandelijks opzeggen door een e-mail te sturen naar info@wearepublic.nl.

De opzeggingsdeadline voor de volgende maand is op de 16e van elke maand. Als je opzegt op of na de 16e ben je de volgende maand nog wel lid en schrijven we ook het bedrag voor lidmaatschap af van je rekening. Als je je lidmaatschap voor de 16e opzegt, blijf je lid tot het eind van de desbetreffende maand.

Is de pas persoonlijk?
Ja, de pas is persoonlijk en niet overdraagbaar. De ledenpas mag door niemand anders worden gebruikt dan diegene die op de pas vermeld staat. De partner kan je ook vragen om behalve je pas ook je ID te laten zien.

Mag ik nog iemand meenemen op mijn pas?
Iemand meenemen op je pas, dus korting voor twee, is niet mogelijk. Wil je naast elkaar zitten met iemand die geen pas heeft, dan zal het per partner verschillen of dat te regelen is of niet.
Je kunt een vriend wel meenemen door hem of haar een maand lidmaatschap cadeau te doen. Op elke programmapagina staat in het vakje Ticketinfo ‘Neem gratis iemand mee’. Deze link leidt je naar de mogelijkheid om iemand een maand gratis lid te maken.

Ik ben m’n pas kwijt
Als je je ledenpas bent verloren, hebt beschadigd of als je pas is gestolen, laat dit dan zo snel mogelijk weten via info@wearepublic.nl

Ik heb een idee/plan/suggestie
Mail ons op info@wearepublic.nl, we staan open voor alle suggesties.