Muziek

Combinatie van polyritmische elektronica, Chicago foottrap en gedeconstrueerde clubmuziek

Zondag 19 mrt. om 20:30

Jlin & Third Coast Percussion & Ragazze Quartet

Jlin, Third Coast Percussion & Ragazze Quartet
TivoliVredenburg, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Een samenwerking tussen één van de meest vooruitstrevende elektronische producers van deze tijd en het percussie-ensemble Third Coast Percussion. Aanvankelijk verenigd met de Chicago-footwork scene, evolueerde Jlin's stijl in ongehoorde ritmes. Ik verwacht een gedurfd en vurig klankpalet.

Leslie Roosblad Curator Muziek

Over dit programma

Jlin veroorzaakte de afgelopen jaren een wervelwind aan vernieuwende klanken met haar combinatie van polyritmische elektronica en Chicago foottrap en gedeconstrueerde clubmuziek. Tegelijkertijd is Jerilynn Patton nooit ver verwijderd van organische, klassieke klanken.

Eerst speelt het Ragazze Quartet Little Black Book, oorspronkelijk geschreven in opdracht van het Kronos Quartet, gevolgd door de wereldpremière van Jlin’s Summon voor strijkkwartet en slagwerk. Hierna speelt Third Coast Percussion een 7-delige suite uitvoeren getiteld Perspective, die vorige week een Grammy-nominatie ontving. Jlin zelf is te horen in de grande finale van de avond: een dj-set met delen uit Akoma (Het hart): een performatieve installatie die ze momenteel samen met beeldend kunstenaar Florence To maakt.

Birds of Paradise
Tijdens Birds of Paradise landen vijf (inter)nationale paradijsvogels in Utrecht om een unieke performance te geven. Met vandaag Jlin, Third Coast Percussion & Ragazze Quartet in TivoliVredenburg!

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.