Film Kaboom

Fantasierijk animatiedebuut

Zaterdag 25 mrt. om 17:45

Blind Willow, Sleeping Woman

Pierre Földes
Slachtstraat Filmtheater, Utrecht

Je kunt niet meer reserveren

Over dit programma

Blind Willow, Sleeping Woman, gebaseerd op een aantal korte verhalen van Haruki Murakami, volgt de levens van drie mensen in de nasleep van de aardbeving en tsunami in Tohoku in 2011. Kyoko verlaat haar echtgenoot, Komura, na vijf dagen aan de buis gekluisterd naar nieuwsberichten over de aardbeving te hebben gekeken. Hij laat ondertussen zijn werk voor wat het is om stad en land af te struinen op zoek naar een verloren kat.

Componist en filmmaker Pierre Földes brengt door middel van eclectische animatietechnieken menselijke expressie en lichaamstaal en een uniek gestructureerde ervaring tot leven. In zijn aparte, boeiende en introspectieve animatiedebuut combineert hij fantasie met dromerige, soms nachtmerrieachtige beelden, waarin herinnering en illusie, fictie en realiteit, droom en het wakende leven in elkaar overlopen.

Kaboom
Het Kaboom Animation Festival is de one-stop-shop voor het nieuwste en beste op het gebied van animatie. Van baanbrekende experimentele arthouse tot kleurrijke verhalen, Kaboom komt tegemoet aan de animatiebehoeften van iedereen!

Bekijk de trailer

De We Are Public-pas

Wil je naar dit programma?

Als je lid wordt van We Are Public krijg je onbeperkt toegang tot alle programma's op ons platform.